Τι είναι το Human Design;

Για να κατανοήσουμε πλήρως την Πύλη 18, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε το ίδιο το σύστημα Human Design. Με δεδομένα από τη NASA, την αστρολογία και την ανατολική φιλοσοφία, ο Ανθρώπινος Σχεδιασμός περιγράφει πώς είσαι μοναδικά σχεδιασμένος για να ευδοκιμήσεις στην εργασία, στον έρωτα και στη ζωή.

Κάθε άνθρωπος γεννιέται με έναν μοναδικό “χάρτη” που αναπαριστά τις ενεργειακές επιρροές που έχει στη ζωή του. Το λες και Job Description της ζωής. 

Τι είναι τα Gene Keys;

Τα Gene Keys είναι ένα σύστημα αυτογνωσίας που συνδυάζει την αστρολογία, το Ι Τσινγκ και τη σύγχρονη γενετική, βοηθώντας μας να εξερευνήσουμε και να αναπτύξουμε τις υψηλότερες δυνατότητές μας. Μέσα από τα τρία επίπεδα συνειδητότητας (σκιά, δώρο, ανώτερη έκφραση), μας οδηγούν στην προσωπική μεταμόρφωση και πνευματική φώτιση. Μεταφράζουμε το βιβλίο έτσι ώστε σύντομα να το έχεις κι εσύ!

Η Πύλη 18 βρίσκεται στο Κέντρο Σπλήνας  που είναι το κέντρο της Ευεξίας, Επιβίωσης και Ενστίκτου, της αρχαιότερης και πρωταρχικής μας επίγνωσης.  Λειτουργεί κυρίως στο Τώρα και είναι ιδιαίτερα λεπτή ενέργεια.

Όλα είναι τέλεια όπως είναι τώρα

Πύλη 18:  27/09 – 2/10/2024 

Ζώδιο: Ζυγός
I Ching: Δουλεύοντας σε αυτό που έχει χαλάσει.

Δίλημμα: Λεπτομέρειες

Καθώς ο Ήλιος διέρχεται από την Πύλη 18 του Ανθρώπινου Σχεδιασμού, μια περίοδος έντονης κριτικής και διόρθωσης κάνει την εμφάνισή της. Η Πύλη 18 φέρνει μαζί της τη δύναμη να εντοπίζεις αμέσως τα μοτίβα που δεν λειτουργούν σωστά και να επιδιώκεις να τα διορθώσεις. Είναι μια ενέργεια που ζητά από εμάς να δούμε βαθύτερα και να φέρουμε ευθυγράμμιση και αρμονία σε καταστάσεις που έχουν αποκλίνει. Ωστόσο, αυτή η ενέργεια μπορεί να είναι αρκετά προκλητική, καθώς η κριτική, αν δεν εκφραστεί σωστά, μπορεί να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις ή ακόμα και συγκρούσεις.

Στη χαμηλότερη έκφραση αυτής της Πύλης, η κριτική μπορεί να γίνει υπερβολική και να μην λαμβάνει υπόψη τον αντίκτυπο στους άλλους. Εστιάζουμε περισσότερο στο να είμαστε «σωστοί» παρά στο αν η κριτική μας προσφέρει πραγματική ευθυγράμμιση. Μπορεί να νιώθουμε την ανάγκη να διορθώσουμε τα πάντα, χωρίς όμως να περιμένουμε τη σωστή στιγμή ή να δείχνουμε ευαισθησία. Αυτό μπορεί να προκαλέσει απομάκρυνση από τους άλλους ή ένταση στις σχέσεις μας. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε αυτό το μοτίβο και να είμαστε προσεκτικοί στη διαχείριση της κριτικής μας.

Αν μπορείτε να δείτε την υψηλότερη συχνότητα του παιδιού σας από τη στιγμή της γέννησής του και αν μπορείτε να κρατάτε συνεχώς αυτή τη συχνότητα γι’ αυτό μέσα στα δύσκολα, θα δείτε ένα ζωντανό θαύμα να μεγαλώνει μπροστά στα μάτια σας. Richard Rudd, Το 18ο Γονιδιακό Κλειδί

Στην ανώτερη έκφρασή της, η Πύλη 18 μάς δίνει την ικανότητα να βλέπουμε πότε ένα μοτίβο χρειάζεται διόρθωση, αλλά και την υπομονή να περιμένουμε τη σωστή στιγμή και τις κατάλληλες συνθήκες για να προσφέρουμε τη διορατικότητά μας. Όταν το κάνουμε αυτό με σεβασμό και ευαισθησία, η κριτική μας μπορεί να φέρει ευθυγράμμιση και να οδηγήσει σε περισσότερη χαρά και ευημερία για όλους. Η επιθυμία μας να διορθώνουμε γίνεται εργαλείο προσφοράς, που όχι μόνο βοηθά τους άλλους, αλλά και δημιουργεί αρμονία και ικανοποίηση στη ζωή μας.

Ο Δικός μου αναστοχασμός για την Πύλη 18

Δεν έχω την Πύλη 18 στο Σωματογράφημά μου, αλλά νιώθω ότι είναι κρυμμένη κάπου, να εμφανίζεται σιωπηλά και να σαμποτάρει τον εαυτό μου. Η αυτοκριτική, όταν προέρχεται από ένα μέρος αγάπης και στοργής, μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει να μείνουμε στην ακεραιότητά μας και να εξελιχθούμε. Όμως, όταν η κριτική προέρχεται από φόβο, μπορεί να μας καταστρέψει ψυχικά, δημιουργώντας είτε ένα αίσθημα κατωτερότητας είτε ανωτερότητας. Το κλειδί είναι να βλέπεις την υψηλή συχνότητα και να μην παίρνεις τίποτα προσωπικά. Για μένα, ως Καρκίνος, αυτή ήταν μια τεράστια πρόκληση, όπως και πολλές άλλες. Όταν η κριτική έρχεται από το μέρος του τι είναι δυνατό και πώς μπορώ να βελτιώσω κάτι ακόμα περισσότερο, με ενδυναμώνει. Αλλά όταν προέρχεται από σύγκριση, μπορεί να με ρίξει στα τάρταρα. Η ερώτηση που κάνω στον εαυτό μου καθημερινά είναι: “Πώς μπορώ να το κάνω αυτό καλύτερο;” Κι αν δεν μπορώ, να θυμάμαι ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα σήμερα.

Ένας πρώην διευθυντής μου συνήθιζε να λέει: “Η ποιότητα δεν έχει ταβάνι”, αλλά για να φτάσεις εκεί, κάνεις κάθε μέρα κάτι καλύτερα. Πρόκειται για ατελή δράση προς το δρόμο της τελειοποίησης.

Σκέψεις για Αναστοχασμό:

  1. Πώς νιώθεις όταν διορθώνεις κάτι; Μήπως η ανάγκη σου να είσαι σωστός υπερβαίνει την ανάγκη να φέρεις χαρά και αρμονία;
  2. Περιμένεις τη σωστή στιγμή για να εκφράσεις την κριτική σου, ή βιάζεσαι να διορθώσεις τα πράγματα;
  3. Πώς θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις την κριτική σου ως εργαλείο ευθυγράμμισης και όχι ως μέσο αποδείξεων;
  4. Όταν κρίνεις τον εαυτό σου, το κάνεις από ένα μέρος Αγάπης ή φόβου?

Η Πύλη 18 μάς προσκαλεί να δούμε την κριτική σαν μια ευκαιρία προσφοράς και όχι σαν ανάγκη επιβεβαίωσης. Με την κατάλληλη προσέγγιση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη διορατικότητά μας για να βελτιώσουμε καταστάσεις, να φέρουμε περισσότερη ευθυγράμμιση και χαρά, και να αισθανθούμε ότι πραγματικά συνεισφέρουμε στο περιβάλλον μας.

Αν έχεις ενεργή την Πύλη 18 ή γνωρίζεις κάποιον που την έχει, θα ήταν ενδιαφέρον να μοιραστείς τις σκέψεις σου μαζί μου.

Views: 66
Αν σου άρεσε μοιράσου το με κάποιον που μπορεί να του φανεί χρήσιμο!